Voorbereiding brugklas Engels

Er is veel verschil in het niveau van Engels waarmee begonnen wordt in de brugklas. Dit heeft met name te maken met de voorbereiding die er wel of niet is geweest op de lagere school. Bij de ene school wordt elke week Engels gegeven en bij de andere school nooit.

Mocht je een goede basis willen leggen voor je Engels in groep 7 of 8 dan kun je bij mij, Maartje Janssen Taal- en Studiebegeleiding heel goed terecht hiervoor en zorgen wij dat je op een leuke, gezellige en zeer leerzame manier Engels gaat beheersen op brugklasniveau!


Ervaring van Edward Buth, die bijles Engels volgde ter voorbereiding op de brugklas

Ik zat op groep 7 van de lagere school en het was mijn wens om tweetalig onderwijs te volgen op de middelbare. Op mijn basisschool deden we niet veel aan Engels en ik was bang dat mijn Engels hiervoor niet goed genoeg zou zijn. Mijn moeder had via een vriendin gehoord dat jij goede individuele bijles gaf. Je liet me veel lezen en voorlezen. Hierdoor raakte ik heel vertrouwd met de Engelse taal. En ik leerde ook grammaticaregeltjes en irregular verbs. Door de herhaling, werd het normaal of eigenlijk zelfs vanzelfsprekend voor me. Voor die proefwerken en overhoringen haalde ik met gemak tienen!

Ik kwam natuurlijk bij jou omdat ik het zelf wilde, maar het was ook echt gezellig. De aandacht bij jou was heel persoonlijk. Doordat je altijd te maken hebt met een en dezelfde persoon leer je elkaar écht kennen. Je hebt niet alleen kennis over Engels, maar ook over andere talen en onderwerpen. Juist door dat persoonlijke en die brede kennis, lever je ook echt maatwerk en begeleiding.

Individuele bijles is niet goedkoop, maar het werkt wel beter dan een huiswerkklas waar ze je in feite aan het werk zetten en waar er per week allerlei verschillende begeleiders zijn. Een klein probleempje is soms te verhelpen met een extra studie-uurtje op school. Maar als mensen het echt nodig hebben, dan zou je het ook kunnen zien als een fysio. Daar ga je ook een x-aantal keer heen om een probleem te verhelpen.

Uiteindelijk bleek m’n citoscore te laag voor tweetalig havo/vwo en heb ik een andere richting gekozen. Ik heb nu een opleiding gedaan in applicatie en media-ontwikkeling. En de bijles Engels, daar denk ik nog regelmatig met plezier aan terug!