Bijles/remedial teaching – Engels / Nederlands / Duits / Frans

Een verbetering voor je taalvaardigheid!

Studeer jij momenteel op een HBO of MBO opleiding en heb jij moeite met de Nederlandse, Engelse, Duitse of Franse taal? Lukt het jou niet om een voldoende te halen voor mondelinge toetsmomenten, presentaties of schriftelijk tentamens? Neem dan contact op met mij, Taal -en Studiebegeleiding Maartje Janssen.

Het komt steeds vaker voor dat leerlingen van het voortgezet onderwijs in hun volgende stap naar het beroepsonderwijs moeite krijgen met de Engelse, Duitse of Franse taal.

  • - Boeken zijn in het Engels, Duits of Frans geschreven.
  • - Tentamens zijn steeds vaker in de Engelse taal.
  • - Zelfs colleges blijken soms volledig in het Engels, Duits of Frans te verlopen.

 

Lukt het jou niet om tijdens je studie succesvol te zijn, door belemmeringen in de Engelse taal of een andere taal? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ik bekijk waar jij als student precies tegenaan loopt en bied een persoonlijke aanpak. Daardoor kom ik met werkende oplossingen om jouw studie op het vlak van taal probleemloos te laten verlopen. Neem contact op en ontdek wat ik je kan bieden.

 

Ervaring van oud leerling Lonne van de Broek

"Ik begon aan bijles Engels op de tweede klas van het Titus Brandsma Lyceum. Al op de eerste klas had ik moeite met Engels. Ik kreeg toen bijles op school. Helaas hielp dat niet, er was geen verbetering in mijn cijfers. Mijn vriendinnetje had ook moeite met Engels. Zij had bijles bij Maartje, vond dit heel fijn en ging wel vooruit. Dat was de reden om op de tweede klas bijles bij Maartje Janssen Taal en Studiebegeleiding te nemen. 

De bijles werkte echt. Het is het waard geweest. De prijs is gewoon redelijk, en ja, inderdaad wat duurder dan op school, maar je krijgt het er voor terug. Je krijgt veel oefenmateriaal, zodat je vaak kunt herhalen. Hierdoor leerde ik het echt goed. Ook leert Maartje je heel goed hoe je het moet aanpakken. Ik zag de structuur niet. Maartje gaf me dat inzicht, hoe ik alles moest aanpakken. Uiteindelijk heb ik er veel aan gehad. Vooral mijn grammatica is echt veel vooruit gegaan. En ik snap beter hoe de structuur van de Engelse taal in elkaar zit.

Een groot voordeel van bijles bij Maartje is het maatwerk dat zij je biedt. Een extra uurtje, wanneer het een keer helemaal tegen zit? Dan staat ze ook klaar voor je om je dat vertrouwen te geven dat het goed komt. Zo moest ik bijvoorbeeld voor de eerste keer een presentatie geven en hierdoor was ik helemaal in paniek. Maartje heeft toen ‘s avonds nog extra met me geoefend en ik heb zelfs een dikke voldoende gehaald!

Inmiddels studeer ik rechtsgeleerdheid op de universiteit in Nijmegen. Als voorbereiding op een tentamen Nederlands heb ik twee maanden Nederlandse bijles gehad. Dit was vooral veel herhalen en nog eens herhalen. Tijdens de toets had ik vaker momenten waarbij ik dacht: Oh ja! Het heeft me zeker voorbereidingstijd bij dat tentamen gescheeld en ik had een 7,5!

Ik raad iedereen de bijlessen bij Maartje aan omdat ze zo persoonlijk werkt. Ze weet heel goed waar je mee bezig bent en zij is er altijd voor jou. En niet te vergeten...dat vindt ze zelf heel belangrijk en dat is ook zo, het is er altijd gezellig. Ik ging nooit met tegenzin naar bijles toe!"