AD(H)D coaching en (faal)angsttraining

Zoals je weet geef ik bijlessen en coaching in hoe kinderen het beste hun schooltijd kunnen doorkomen, zo succesvol mogelijk. Dit is niet alleen inhoudelijk op vakken gericht maar leren leren staat ook centraal en ik zorg dat ze een veilige haven hebben waarin ze al hun problemen kwijt kunnen, een soort mental coaching.

Als er kinderen zijn met een extra zorg zoals AD(H)D of een (faal)angststoornis begeleid ik de leerling ook daarin. Hoe vlieg je je studie aan met AD(H)D? Waar loop je tegenaan? Hoe kunnen we dit oplossen? Handvaten om als kind met ADHD beter te kunnen functioneren op school.

Heb je faalangst dan kijken we daarnaar en hoe we hier het beste vanaf kunnen komen of beter leren om te gaan met de angst. Kinderen met dyslexie begeleid ik in hun strijd met letters en leer ik hen strategieën om toch door de studietijd succesvol heen te komen als dyslect.

Zelf heb ik in mijn jeugd ook met aandachtsstoornissen geworsteld en heb daarom ook mijn scriptie hierover geschreven indertijd. Vorig jaar heb ik een boek geschreven over ADHD en epilepsie. “Epilepsy and/or AD(H)D at school”, a handbook for professional teachers, parents and caretakers. Het is eigenlijk mijn scriptie en die aangevuld met de meest recente informatie wat dit onderwerp betreft.

Je kunt mijn boek bestellen op Maartjejanssen.com of Amazon.com of gewoon een mailtje sturen naar info@maartjejanssen.com.

Een ander boek wat ik heb geschreven is “Mama, wat is epilepsie?” een educatief (voor)leesboek over epilepsie. Dit boek is te koop bij firma Streek in de stad Oss of wederom op Maartjejanssen.com of Amazon.com.